PANIKA U ITALIJI - SUTRA POOŠTRAVANJE MERA: Broj novozaraženih dnevno se povećava za hiljadu

Tanjug

14. 03. 2021. u 08:31

SVI epidemiološki podaci pokazuju da se zaraza kovidom 19 širi u Italiji veoma brzo, a poslednjih dana broj novozarženih dnevno se povećava za hiljadu novih slučajeva, ističe se u sedmičnom izveštaju Visokog institute za zdravstvo (IŠ), koji objavljuje list “Fanpejdž”.

ПАНИКА У ИТАЛИЈИ - СУТРА ПООШТРАВАЊЕ МЕРА: Број новозаражених дневно се повећава за хиљаду

Foto: EPA

Brzo pogoršanje stanja,od sutra pooštravanje mera

Trenutno ukupno zaraženih u Italiji je 520 hiljada, od toga na bolničkom lečenju je više od 22 hiljade. U odelenjima intenzivne nege zauzetost kreveta je iznad 30 odsto što se smatra kritičnom tačkom.

Od sutra u celoj Italiji anti-kovid mere će biti pooštrene, kretanje ograničeno, sve prodavnice sem hrane i apoteke, zatvorene.

Prema izveštaju IŠ faktor Rt, koji pokazuje koliko jedna zaražena osoba inficira drugih, je 1,16 što znači da se korona virus širi eksponencijalno, a i broj zaraženih na stotinu hiljada stanovnika je premašio kritičnu tačku od 250.

Prema najnovijem izveštaju u jednom danu 317 osoba je preminulo, pa se broj žrtava korona virusa od početka pandemije pre godinu dan popeo na 101 hiljadu.

Vikend pred zabranu bio je u znaku velikih gužvi na ulicama i u prodavnicama.

U samouslugama su bili redovi, iako će prodavnice hrane nastvaiti da rade, a nestašica nikada nije bilo, čak niti na vrhuncu prvog talasa zaraze.

I na ulicama ittalijanskih gradova zabeležene su velike gužve, kao pred praznike, ali i vidljivo brojnije prisustvo policije koja je intervenisala na mestima gde se okupljalo više gradžana nego što to mere zabrane dozvoljavaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!