ZASTAVE NA POLA KOPLJA: Dan sećanja na žrtve kovida u Italiji, premijer u Bergamu

Tanjug

18. 03. 2021. u 10:21

ITALIJA danas obeležava Dan sećanja na žrtve kovida-19.

ЗАСТАВЕ НА ПОЛА КОПЉА: Дан сећања на жртве ковида у Италији, премијер у Бергаму

Foto: EPA

Na palati Kiđi, sedištu vlade, zastave su na pola koplja, a premijer Mario Dragi će u Bergamu, gradu koji je postao simbol žrtava pandemije, odati poštu svim preminulima od zaraze i zahvalanost, u ime nacije, zdravstvenom osoblju koji su se svojim radom u vreme pandemije korona virusa, potvrdili kao pravi heroji, piše agencija Agi.

U Bergamu i okolini, gde je prošle godine na vrhuncu pandemije kovida-19, bio epicentar zaraze, preminulo je 6.000 osoba više nego u istom periodu prethodnih pet godina.

Šokantne fotografie kolone vojnih vozila koje su transportovale tela preminulih objavljene su u celome svetu.

Tada na lokalnom groblju nije bilo više slobodnog mesta za sve preminule, pa su tela žzrtava kovida-19 transportovana u druge delove Italije da bi tamo bili sahranjeni.

U znak sećanja na žrtrve pandemije, u Bergamu će biti inaugurisan memorijalni park.

Poseta premijera Dragija je praćena nezadovoljstvom medija, jer je u vladinom saopštenju istaknuto da za tu priliku nije predviđena akreditacija novinarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku