TESTIRANJE VAKCINE NA DECI: Fajzer sprovodi testiranje na mališanima mlađim od 12 godina

Tanjug

25. 03. 2021. u 19:27

AMERIČKA kompanija Fajzer saopštila je da je sa svojim partnerom Biontekom započela testiranje njihove vakcine protiv KOVID-19 kod dece mlađe od 12 godina i da se nadaju da će proširiti imunizaciju na taj uzrast do početka 2022. godine.

ТЕСТИРАЊЕ ВАКЦИНЕ НА ДЕЦИ: Фајзер спроводи тестирање на малишанима млађим од 12 година

Foto: Tanjug

Portparol Fajzera Šeron Kastiljo potvrdila je da su dobrovoljcima u ranoj fazi ispitivanja prve doze vakcine date u sredu, prenosi Rojters.

Agencija navodi da Fajzer i Biontek planiraju da u početku testiraju bezbednost svoje vakcine u tri različite jačine, od 10, 20 i 30 mikrograma tokom ispitivanja faze 1 / 2 sa 144 učesnika.

Kompanije planiraju da kasnije prošire ispitivanja sa 4.500 učesnika u kojima će testirati bezbednost, podnošljivost i imunološki odgovor koji generiše vakcina, verovatno merenjem nivoa antitela kod mladih ispitanika

Rojters prenosi da je Kastiljo rekla da se u Fajzeru nadaju da će imati podatke ovog ispitivanja u drugoj polovini 2021. godine, a Fajzer je već testirao vakcinu na deci od 12 do 15 godina i kompanija očekuje da će te rezultate imati narednih nedelja.

Vakcinu Fajzer/ Biontek odobrili su američki regulatori krajem decembra za ljude starije od 16 godina, a skoro 66 miliona doza vakcine primenjeno je u SAD zaključno sa jučerašnjim podacima Centara za kontrolu i prevenciju bolesti, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!