VATRENA STIHIJA VAN KONTROLE: Vatrogasci se i dalje bore sa veliki požarom u Grčkoj, stiže pomoć iz Atine (FOTO/VIDEO)

Novosti online

04. 04. 2021. u 13:43

VELIKI požar izbio je jutros na grčkom ostrvu Andros kod sela Remata, a lokalne vlasti pozvale su meštane da se evakuišu, prenose tamošnji mediji.

ВАТРЕНА СТИХИЈА ВАН КОНТРОЛЕ: Ватрогасци се и даље боре са велики пожаром у Грчкој, стиже помоћ из Атине (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Kako navodi portal "Lifo", vatrena stihija je zahvatila nisko rastinje, a u borbi sa požarom učestvuje 15 vatrogasaca sa pet vozila i dva aviona. Pripadnicima vatrogasne brigade pomažu i volonteri. U međuvremenu se povećao požar, tako da su kao pojačanje dolazi 20 vatrogasaca iz Atine i 10 vozila.

Lokalne vlasti apelovale su na meštane da se evakuišu.

- Pozivamo žitelje sela Remata da se evakuišu zbog velikog požara i problema sa dimom koji su se proširili u toj oblasti. Molimo vlasnike vozila koji su se parkirali u blizini da odmah sklone automobile odatle - navodi se u apelu prvog čoveka Androsa Dimitrisa Locarisa objavljenom na Fejsbuku.

https://www.youtube.com/watch?v=yES0itzawlY

Vatrogasna služba je saopštila da se požar nalazi blizu sela, ali za sada ne preti kućama. Međutim, oni su odlučili deo podneblja da evakuišu iz predostrožnosti, kao i da upozore meštane obližnjeg sela Arni.

Prema navodima grčkih medija, borbi sa velikim požarom otežavaju jaki vetrovi.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!