IZGORELO 4.000 KVADRATA STRADAO VATROGASAC: 40 osoba evakuisano iz fabrike u Sankt Peterburgu

Tanjug

12. 04. 2021. u 15:27

JEDAN vatrogasac je poginuo, a 40 osoba je evakuisano iz fabricke zgrade "Nevskaja Manufaktura" u Sankt peterburgu, saopštila je služba za vanredne situacije.

ИЗГОРЕЛО 4.000 КВАДРАТА СТРАДАО ВАТРОГАСАЦ: 40 особа евакуисано из фабрике у Санкт Петербургу

Depositphotos

Povređena su i dvojica vatrogasaca koji su sa opekotinama koje su prekrile 40 do 50 odsto njihove kože preneti u bolnicu, a povređene su i dve evakuisane osobe, prenosi Tass.

Kako se navodi, poginuo je vatrogasac sa kojim je prekinuta komunikacija nakon izbijanja požara.

U međuvremenu, došlo je do urušavanja krova i poda zgrade, a požar je zahvatio sva četiri sprata.

Požar je izbio u 12.35 po lokalnom vremenu, a vatra i dim se vide na 4.000 kvadratnih metara, a vatra je okvalifikovana kao veoma komplikovana.

Zbog jakog vetra gašenje požara je i dalje otežano, a Tužilaštvo u Sankt Peterburgu pokrenulo je istragu.

Ogromna fabrika osnovana je 1841. godine za proizvodnju platna, a u 20. veku je nacionalizovana i vodila se kao državno preduzeće tokom sovjetskog perioda.

Privatizovana je 1992. godine, a poslednjih godina u nekim delovima zgrade proizvodile su se tkanine, a drugi delovi su iznajmljivani kao poslovni prostor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak