NOVI POTEZ ČEŠKE PROTIV RUSIJE: Prag poziva saveznike da uvode sankcije Moskvi

Novosti online

19. 04. 2021. u 18:40

PRVI potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Češke Jan Hamaček izjavio je da Prag poziva saveznike, uključujući Veliku Britaniju, na solidarnost i traži da razmotre mogućnost proterivanja ruskih diplomata.

НОВИ ПОТЕЗ ЧЕШКЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Праг позива савезнике да уводе санкције Москви

Foto: Piksabej

- Veoma cenimo glas Velike Britanije i čujemo sličnu podršku Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država... Mi, naravno, tražimo solidarnost i ja sam zamolio kolege da razmotre i mogućnost proterivanja drugih ruskih zvaničnika koji su rade na njihovoj teritoriji - rekao je Hamaček u intervjuu za „Skaj njuz“.

Premijer Češke Andrej Babiš saopštio je u subotu da je Prag sumnjiči ruske obaveštajne službe da su odgovorne za eksploziju u skladištu municije u selu Vrbjetice 2014. godine. Istog dana, češki ministar spoljnih poslova Jan Hamaček izjavio je da njegova zemlja proteruje 18 ruskih diplomata. 

U nedelju su objavljene recipročne mere Rusije. Ambasador Češke u Moskvi Viteslav Pivonka pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde je obavešten da je 20 zaposlenih u češkoj ambasadi proglašeno za persone non grata i da oni moraju da napuste Rusiju u roku od 24 sata. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova naglasilo je da su izjave o umešanosti ruskih obaveštajnih službi u eksploziju u Vrbjetici apsurdne, neosnovane i izmišljene.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (4)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!