NATO I EU PONOVO ROVARE: Zaharova upozorila na destruktivni zapadni uticaj u jednoj državi

Novosti online

26. 04. 2021. u 17:40

MOSKVA poziva Brisel i Vašington da se uzdrže od mešanja u unutrašnje stvari Kišinjeva, navodi se u komentaru portparola Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove o situaciji u Moldaviji.

НАТО И ЕУ ПОНОВО РОВАРЕ: Захарова упозорила на деструктивни западни утицај у једној држави

Foto: EPA

Između ostalog, MIP Rusije navodi da je „više puta skretao pažnju na direktno mešanje SAD i EU u unutrašnje političke procese u Moldaviji, njihovu očiglednu političku angažovanost koja dovodi do još veće polarizacije moldavskog društva“.

- Ponovo pozivamo kolege iz SAD i EU da se uzdrže od mešanja u unutrašnje stvari Moldavije i ne izlaze van okvira normi diplomatske etike - saopštila je Zaharova.

Po njenim rečima, prošle nedelje su zapadni predstavnici nastavili pokušaje mešanja u unutrašnje stvari republike. Povod je poslužila Deklaracija o Ustavnom sudu koju je usvojio parlament u kojoj su poslanici izrazili neslaganje sa njegovom odlukom o postojanju uslova za raspuštanje parlamenta. Drugi povod je odluka parlamentaraca da ukinu odluku iz 2019. godine o imenovanju sadašnjeg predsednika Ustavnog suda.

Odmah nakon donošenja ovih odluka svoju zabrinutost su izrazili predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i šef diplomatije EU Žozep Borelj, videvši u tome „napad na nezavisnost Ustavnog suda“ i čak ustavni poredak republike. Svoju zabrinutost ovim povodom izrazili su i drugi evropski zvaničnici.

- Indikativno je da, dok pozivaju parlament republike da poštuje odluke Ustavnog suda, predstavnici SAD i EU odbijaju da pokažu isto poštovanje prema postupcima moldavskih zakonodavaca. Ovakva selektivnost u ocenama još jednom potvrđuje da je za njih geopolitički vektor važniji, od „demokratskih vrednosti“, koje štite - naglasila je Zaharova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!