RECEPT ZA NAJUKUSNIJU SARMU: Tajna je u zapršci i sastojku na dnu lonca
U smesu za sarmu uvek dodajte nešto suvog mesa, sarma će dobiti finiji ukus, ali ipak morate da pazite da zbog suvog mesa ne bude prežestoka. Pre nego što stavite suvo meso u sarmu obavezno ga prokuvajte.

Foto: Printscreen Youtube/SosKuhinja
Veoma je bitno da kiseli kupus pre pripreme isperete kako sarma ne bi bila prežestoka.
Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine.
Kada sve pripremite i prodinstate luk, promešajte sve sastojke. Tada možete da počnete sa motanjem sarmi. Uzmite deo smese, oblikujte ga i položite u list kupusa. Meso nežno zarolajte u kupus i na kraju presavite rubove, kako bi smesa za vreme kuvanja ostala unutar lista.
Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine. Tako ćete sprečiti da sarma zagori. Nakon kože od slanine stavite deo iseckajte kupus, na koji ćete slagati sarme.
Kada iskoristite celu smesu i napunite lonac sarmama na vrh stavite ostatak iseckanog kupusa. Sarme sada možete da stavite da se kuvaju oko sat i po.
Na kraju možete 'zapržiti' sarmu s malo brašna i crvene paprike ili laganijom varijantom s pireom od paradajza.
Sastojci:
- 700 grama svinjskog mlevenog mesa (od plećke)
- 1 glavica kiselog kupusa
- 100 grama slanine
- 100 grama pirinča
- pola glavice luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica crvene paprike u prahu
- 1 lovorov list
- so

RUSKI AVIONI UŠLI U DRŽAVU NATO, ZADRŽALI SE 12 MINUTA: "Ovo je neprihvatiljvo i neviđeno brutalno"
TRI ruska borbena aviona MIG-31 ušla su danas u estonski vazdušni prostor u oblasti ostrva Vajndlo bez dozvole i ostala u estonskom vazdušnom prostoru skoro 12 minuta, preneo je estonski portal "Err.ee".
19. 09. 2025. u 17:00

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

DIRLjIVO: Objavljena Halidova prepiska sa direktorom klinike (FOTO)
PEVAČ Halid Bešlić oporavlja se nakon što je završio u bolnici zbog zdravstvenih problema. Vest o njegovoj bolesti zabrinula je mnoge obožavaoce i estradne ličnosti, među kojima je Halid cenjen i omiljen, a sada se oglasio i zastupnik u NSRS i direktor Univerzitetskog-kliničkog centra RS Vlado Đajić.
19. 09. 2025. u 15:33
Komentari (5)