KOMPOT OD JABUKA I ŠLJIVA: Poslastica koju su spremale naše bake

Novosti online

28. 01. 2023. u 20:00

Kompot je popularni napitak u hladnijim mesecima, a zbog visokog sadržaja vitamina izuzetno je zdrav. Preporučuje se i deci i starijama. Može se praviti od svežeg ili suvog voća. Kompot će probuditi vaše uspomene na detinjstvo, a takođe je i ukusan, krepi čak i ako imate grip.

КОМПОТ ОД ЈАБУКА И ШЉИВА: Посластица коју су спремале наше баке

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • šljive (sveže ili suve)
  • jabuke
  • nekoliko kašika šećera
  • pola limuna

Priprema:

U šerpicu sipajte vodu i ubacite očišćeno i naseckano voće. Dodajte i šećer, pa kuvajte dok se on ne istopi i voće omekša. Kad se malo prohladi, dodajte polovinu limuna isečenu na kolutiće, kako biste zadržali vitamin C.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TVRDI DA JE PAMETNIJI OD ĐOKOVIĆA, FEDERERA, NADALA I MARIJA: Nik Kirjos je sada, stvarno, sve šokirao