POGAČA SA LJUTIM ČVARCIMA: Recept za najmekšu punjenu fokaču (VIDEO)

Novosti online

03. 02. 2023. u 14:40

POGAČA koja je odlična za sve prilike

ПОГАЧА СА ЉУТИМ ЧВАРЦИМА: Рецепт за најмекшу пуњену фокачу (ВИДЕО)

Foto: YT printskrin/Jelalejena Petrovic

Pogača sa ljutim čvarcima - sastojci:

350 gr brašna

200 ml vode
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
4 kašike maslinovog ulja
malo soli

Pogača sa ljutim čvarcima - sastojci za nadev:

Foto: Bakina kuhinja

 

100 gr sira kockice
malo maslinki
5 kašika čvaraka zaljućenih
1 paradajz
50 gr šunke ili sudžuka
origano, krupna so, kim
1 žumance
malo ulja

Pogača sa ljutim čvarcima - priprema:

U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i šećer pa dodati ulje brašno so i zamesiti glatko testo, pokriti ga i ostaviti ga malo da odmori 30 minuta.

Foto: Bakina kuhinja

 

Razvući rukama testo bez mešenja veličine pleha. Namazati testo maslinovim uljem.  Masnim rukama napraviti rupe u testu u tu ubaciti seckan sir, kulen, maslinke, čvarke.

Naseći ruzmarina, a može malo i belog luka, zavući veće komade u testo. Premazati žumancetom i maslinovim uljem, posuti origanom krupnom solju i  kimom.

Peći na 200 stepeni oko 35 minuta, da lepo porumeni. Vrhunska... Dobili ste fantastičnu fokaču na bakin način.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UMESTO ŠOPING GROZNICE CRNOG PETKA – HUMANOST NA DELU: Kompanija dm izdvojila preko 6 miliona dinara za Narodne kuhinje Crvenog krsta Srbije