POGAČA SA LJUTIM ČVARCIMA: Recept za najmekšu punjenu fokaču (VIDEO)
POGAČA koja je odlična za sve prilike
Pogača sa ljutim čvarcima - sastojci:
350 gr brašna
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
4 kašike maslinovog ulja
malo soli
Pogača sa ljutim čvarcima - sastojci za nadev:
100 gr sira kockice
5 kašika čvaraka zaljućenih
1 paradajz
50 gr šunke ili sudžuka
origano, krupna so, kim
1 žumance
malo ulja
Pogača sa ljutim čvarcima - priprema:
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i šećer pa dodati ulje brašno so i zamesiti glatko testo, pokriti ga i ostaviti ga malo da odmori 30 minuta.
Razvući rukama testo bez mešenja veličine pleha. Namazati testo maslinovim uljem. Masnim rukama napraviti rupe u testu u tu ubaciti seckan sir, kulen, maslinke, čvarke.
Naseći ruzmarina, a može malo i belog luka, zavući veće komade u testo. Premazati žumancetom i maslinovim uljem, posuti origanom krupnom solju i kimom.
Peći na 200 stepeni oko 35 minuta, da lepo porumeni. Vrhunska... Dobili ste fantastičnu fokaču na bakin način.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka
01. 02. 2023. u 18:00
NEDELjNI RUČAK KOJI SE JEDE PRSTIMA: Recept za hrskava pileća krilca
01. 02. 2023. u 21:00
ODUŠEVITE GOSTE ZDRAVIM GRICKALICAMA: Recept za šarene slane štapiće
01. 02. 2023. u 14:29
SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom
01. 02. 2023. u 16:55
SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: "Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici"
PREMIJER Crne Gore Milojko Spajić rekao je na premijerskom satu da će ta zemlja glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
09. 05. 2024. u 14:59
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)