POGAČA SA LJUTIM ČVARCIMA: Recept za najmekšu punjenu fokaču (VIDEO)
POGAČA koja je odlična za sve prilike
![ПОГАЧА СА ЉУТИМ ЧВАРЦИМА: Рецепт за најмекшу пуњену фокачу (ВИДЕО) ПОГАЧА СА ЉУТИМ ЧВАРЦИМА: Рецепт за најмекшу пуњену фокачу (ВИДЕО)](/data/images/2023-02-03/315159_fokaca_fmob.jpg)
Foto: YT printskrin/Jelalejena Petrovic
Pogača sa ljutim čvarcima - sastojci:
350 gr brašna
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
4 kašike maslinovog ulja
malo soli
Pogača sa ljutim čvarcima - sastojci za nadev:
![](/data/images/2023-02-01/314500_pogaca-sa-cvarcima-2_iff.jpg?1675286858)
Foto: Bakina kuhinja
100 gr sira kockice
malo maslinki
5 kašika čvaraka zaljućenih
1 paradajz
50 gr šunke ili sudžuka
origano, krupna so, kim
1 žumance
malo ulja
Pogača sa ljutim čvarcima - priprema:
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i šećer pa dodati ulje brašno so i zamesiti glatko testo, pokriti ga i ostaviti ga malo da odmori 30 minuta.
![](/data/images/2023-02-01/314499_pogaca-sa-cvarcima_iff.jpg?1675286875)
Foto: Bakina kuhinja
Razvući rukama testo bez mešenja veličine pleha. Namazati testo maslinovim uljem. Masnim rukama napraviti rupe u testu u tu ubaciti seckan sir, kulen, maslinke, čvarke.
Naseći ruzmarina, a može malo i belog luka, zavući veće komade u testo. Premazati žumancetom i maslinovim uljem, posuti origanom krupnom solju i kimom.
Peći na 200 stepeni oko 35 minuta, da lepo porumeni. Vrhunska... Dobili ste fantastičnu fokaču na bakin način.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka](/data/images/2023-01-30/313710_brazapita_t.jpg?time=1675267049)
ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka
01. 02. 2023. u 18:00
![NEDELJNI RUČAK KOJI SE JEDE PRSTIMA: Recept za hrskava pileća krilca NEDELJNI RUČAK KOJI SE JEDE PRSTIMA: Recept za hrskava pileća krilca](/data/images/2023-01-30/313713_krilca11_t.jpg?time=1675267169)
NEDELjNI RUČAK KOJI SE JEDE PRSTIMA: Recept za hrskava pileća krilca
01. 02. 2023. u 21:00
![ODUŠEVITE GOSTE ZDRAVIM GRICKALICAMA: Recept za šarene slane štapiće ODUŠEVITE GOSTE ZDRAVIM GRICKALICAMA: Recept za šarene slane štapiće](/data/images/2023-01-30/313690_slani-stapici_t.jpg?time=1675258350)
ODUŠEVITE GOSTE ZDRAVIM GRICKALICAMA: Recept za šarene slane štapiće
01. 02. 2023. u 14:29
![SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom](/data/images/2023-01-30/313697_1675084397-shutterstock-1632007447-pita-sa-sirom-i-suvim-grozdjem_t.jpg?time=1675266941)
SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom
01. 02. 2023. u 16:55
![SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat
GLUMAC i bivši predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović komentarisao je prodaju biznisa Dragana Šolaka u Srbiji.
12. 02. 2025. u 12:02
![OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći
JASNA Bošnjaković, pevačica i nekadašnja učesnica šoua „Nikad nije kasno“, preminula je iznenada u 48. godini, na putu ka bolnici.
12. 02. 2025. u 16:05
![3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi? 3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: "Tompson - to nije budala! Naši 'heroji' su davno počinili masakr, a čiji smo mi?"
"ČIJI smo mi? Pitajte Zagrebačku banku, Privrednu banku, pitajte Hrvatsku narodnu banku... Pitajte sve one koji nam se svakodnevno cerekaju sa svih portala i recite, imate Hrvatsku."
11. 02. 2025. u 17:12
Komentari (0)