ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNICIMA VRHUNSKOG UKUSA: Ako volite slatko, ovo je idealan kolač

Novosti online

07. 02. 2023. u 12:00 >> 17:11

AKO STE U POTRAZI sa novim receptom, imamo savršeno rešenje.

ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ЛЕШНИЦИМА ВРХУНСКОГ УКУСА: Ако волите слатко, ово је идеалан колач

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Čokoladni kolači su mnogima omiljena poslastica. Uglavnom se prave jednostavno. Ukoliko volite lešnike, u čokoladnom kolaču ćete ih zavoleti još više.

Sastojci za čokoladi kolač sa lešnicima

  • 3 jaja
  • 250 gr brašna
  • 1/2 praška za peciva
  • 3 kašike šećera
  • 50 gr mlevenih oraha na krupnije
  • 200 gr kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • 100 gr čokolade

Priprema čokoladnog kolača sa lešnicima:

Umutiti jaja, dodati navedene sastojke, čokoladu istopiti i sve dobro izjednačiti. Sipati u podmazan pleh, posuti brašnom veličine 22 cm.

Peći na 190-200 stepeni oko 40 min.

Posuti prah šećerom i seći ohlađen. Fantastičan uz kafu, čaj i druženja, a deca ga obožavaju. Takođe, odozgo kolač možete preliti čokoladom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana