IMATE PUDING, IMATE VIŠNJE? Zašto ne biste napravili kolač za sladokusce (RECEPT)

Novosti online

16. 03. 2023. u 09:00

HARMONIJA ukusa

ИМАТЕ ПУДИНГ, ИМАТЕ ВИШЊЕ? Зашто не бисте направили колач за сладокусце (РЕЦЕПТ)

Foto: Jutjub printskrin/ Jelajelena Petrovic

Kremasti sočni kolač - potrebno je:

2 jajeta

120 g brašna
50 ml ulja
2 kašike šećera
100 ml jogurta
50 g suvog grožđa
100 g višanja
300 ml mleka
1 puding od slatke pavlake
1/2 praška za pecivo

FOTO: Privatna arhiva

 

Kremasti sočni kolač - priprema:

Skuvati puding u mleku sa jednom kašikom šećera (može i više) i malo prohladiti. Umutiti jaja sa jednom kašikom šećera, i dodati brašno sa praškom za pecivo.

Dodati ulje, jogurt i suvo grožđe. Sve izjednačiti. Pleh podmazati i sipati testo.

Puding sipati u kesu od zamrzivača i otvoriti na ćošku malu rupicu, pa išarati po testu praveći kocke. U svaku kocku ubaciti voće po izboru ( u ovom slučaju višnje). Peći oko 30-40 min na 200 stepeni.

FOTO: Privatna arhiva

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJE DA NAM PSUJU MAJKU NEGO DA NAM VIČU SRBIJA! Čuveni Albanac objasnio što su igrači lažne države Kosovo pobegli s terena u Rumuniji