MAKARONS KOLAČIĆI najbolji na svetu: Evo kako se prave korak po korak (VIDEO)
Tope se u ustima, ali morate biti vešti da biste ih napravili kako treba

FOTO: Privatna arhiva
Vrhunski kolačići koji mogu stajati danima u kutiji, veoma su popularni i svi ih vole.
MAKARONS KOLAČIĆI - potrebno je:
4 veća belanca
240 gr šećera u prahu
100 gr mlevenih badema
100 gr šećera u prahu
1 kašika kakao
MAKARONS KOLAČIĆI - priprema:
Najpre samleti badem u mašini za kafu zajedno sa ljuskom, ako ne želite da ih bojite bojom. Ako želite, morate ih malo blanširati i skinuti ljusku, osušiti, pa samleti. Kad meljete, izmešajte sa onih 100 gr šećera lakše će da se samelju, pa prosejte.

FOTO: Privatna arhiva
Umutite belanca sa šećerom u prahu dodajući postepeno šećer. Mutiti najmanje 10 min. Kad se umuti dodati prosejan kakao i prosejan badem sa šećerom u prahu.
Dobro špatulom izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, a belanca staviti u kesu, probušiti rupu i stavljati na papir jednake male gomilice veličine čašice od rakije.
Ostaviti 1,5 sat da se suši, pa ih peći na 150 stepeni oko 20-25 min. Ohlađene skinuti sa papira i spajati sa nadevom koji želite. U ovom slučaju lepljeno je sa eurokremom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MNOGIMA OMILjENA POSLASTICA: Recept za kolač sa makom i čokoladom
10. 02. 2023. u 18:00

KORAK PO KORAK: Pletena pogača - izazov za iskusne domaćice (VIDEO)
10. 02. 2023. u 15:00

ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNICIMA VRHUNSKOG UKUSA: Ako volite slatko, ovo je idealan kolač
07. 02. 2023. u 12:00 >> 17:11

STARINSKE KOKOS KIFLICE GOTOVE ZA POLA SATA: Po receptu naših baka
29. 01. 2023. u 10:23

BIVŠI AMERIČKI GENERAL O SPORAZUMU: Trampov plan je da se Ukrajina preda Rusiji
BIVŠI komandant američke vojske u Evropi, penzionisani general Ben Hodžes, izjavio je da Trampov plan za mir u Ukrajini znači njenu „predaju“ Rusiji.
18. 03. 2025. u 11:53

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

POROŠENKO UDARIO NA ZELENSKOG: "Vodi Ukrajinu u diktaturu, Tramp ne veruje Putinu - treba mu plan B"
ON JE BIVŠI predsednik Ukrajine i smatra se glavnim političkim suparnikom aktuelnog predsednika Volodimira Zelenskog.
19. 03. 2025. u 10:20
Komentari (2)