MAKARONS KOLAČIĆI najbolji na svetu: Evo kako se prave korak po korak (VIDEO)
Tope se u ustima, ali morate biti vešti da biste ih napravili kako treba
![МАКАРОНС КОЛАЧИЋИ најбољи на свету: Ево како се праве корак по корак (ВИДЕО) МАКАРОНС КОЛАЧИЋИ најбољи на свету: Ево како се праве корак по корак (ВИДЕО)](/data/images/2023-02-12/318569_1604736791-20201105-182838_fmob.jpg)
FOTO: Privatna arhiva
Vrhunski kolačići koji mogu stajati danima u kutiji, veoma su popularni i svi ih vole.
MAKARONS KOLAČIĆI - potrebno je:
4 veća belanca
240 gr šećera u prahu
100 gr mlevenih badema
100 gr šećera u prahu
1 kašika kakao
MAKARONS KOLAČIĆI - priprema:
Najpre samleti badem u mašini za kafu zajedno sa ljuskom, ako ne želite da ih bojite bojom. Ako želite, morate ih malo blanširati i skinuti ljusku, osušiti, pa samleti. Kad meljete, izmešajte sa onih 100 gr šećera lakše će da se samelju, pa prosejte.
![](/data/images/2023-02-12/318568_makarons-naslovna_f.jpg?1676211301)
FOTO: Privatna arhiva
Umutite belanca sa šećerom u prahu dodajući postepeno šećer. Mutiti najmanje 10 min. Kad se umuti dodati prosejan kakao i prosejan badem sa šećerom u prahu.
Dobro špatulom izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, a belanca staviti u kesu, probušiti rupu i stavljati na papir jednake male gomilice veličine čašice od rakije.
Ostaviti 1,5 sat da se suši, pa ih peći na 150 stepeni oko 20-25 min. Ohlađene skinuti sa papira i spajati sa nadevom koji želite. U ovom slučaju lepljeno je sa eurokremom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![MNOGIMA OMILJENA POSLASTICA: Recept za kolač sa makom i čokoladom MNOGIMA OMILJENA POSLASTICA: Recept za kolač sa makom i čokoladom](/data/images/2023-02-09/317440_shutterstock-1466654111_t.jpg?time=1675973579)
MNOGIMA OMILjENA POSLASTICA: Recept za kolač sa makom i čokoladom
10. 02. 2023. u 18:00
![KORAK PO KORAK: Pletena pogača - izazov za iskusne domaćice (VIDEO) KORAK PO KORAK: Pletena pogača - izazov za iskusne domaćice (VIDEO)](/data/images/2023-02-09/317451_pletena-pogaca1_t.jpg?time=1676039041)
KORAK PO KORAK: Pletena pogača - izazov za iskusne domaćice (VIDEO)
10. 02. 2023. u 15:00
![ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNICIMA VRHUNSKOG UKUSA: Ako volite slatko, ovo je idealan kolač ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNICIMA VRHUNSKOG UKUSA: Ako volite slatko, ovo je idealan kolač](/data/images/2023-02-06/316305_kolac-sa-cokoladom_t.jpg?time=1675770764)
ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNICIMA VRHUNSKOG UKUSA: Ako volite slatko, ovo je idealan kolač
07. 02. 2023. u 12:00 >> 17:11
![STARINSKE KOKOS KIFLICE GOTOVE ZA POLA SATA: Po receptu naših baka STARINSKE KOKOS KIFLICE GOTOVE ZA POLA SATA: Po receptu naših baka](/data/images/2023-01-09/306675_profimedia-0137308344_t.jpg?time=1675103869)
STARINSKE KOKOS KIFLICE GOTOVE ZA POLA SATA: Po receptu naših baka
29. 01. 2023. u 10:23
![AMERIKANCI OTVORILI KINESKI BALON KOJI SU OBORILI: Ostali šokirani onim što se nalazi u njemu - Mogli su nas špijunirati! AMERIKANCI OTVORILI KINESKI BALON KOJI SU OBORILI: Ostali šokirani onim što se nalazi u njemu - Mogli su nas špijunirati!](/data/images/2025-02-11/571809_profimedia-0758018135_kf.jpg?time=1739277204)
AMERIKANCI OTVORILI KINESKI BALON KOJI SU OBORILI: Ostali šokirani onim što se nalazi u njemu - "Mogli su nas špijunirati!"
KINESKI špijunski balon koji je 2023. godine preleteo Sjedinjene Države bio je opremljen američkom tehnologijom koja je mogla omogućiti špijuniranje Amerikanaca, prema izvorima koji su direktno upoznati sa tehničkom analizom koju je sprovela američka vojska.
11. 02. 2025. u 13:30
![GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO) GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO)](/data/images/2025-02-11/571829_profimedia-0962212937_kf.jpg?time=1739280031)
GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO)
NAKON serije potresa na Santoriniju, more u Izmiru i mnogim drugim mestima duž egejske obale povuklo se više od 200 metara, objavili su turski mediji.
11. 02. 2025. u 14:15
![3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi? 3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: "Tompson - to nije budala! Naši 'heroji' su davno počinili masakr, a čiji smo mi?"
"ČIJI smo mi? Pitajte Zagrebačku banku, Privrednu banku, pitajte Hrvatsku narodnu banku... Pitajte sve one koji nam se svakodnevno cerekaju sa svih portala i recite, imate Hrvatsku."
11. 02. 2025. u 17:12
Komentari (2)