RECEPT ZA SUNCE POGAČU KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Lagana i preukusna (VIDEO)
POGAČA koju možete jesti za užinu za večeru ili napravite odlično posluženje za goste
Sastojci za sunce pogaču:
- 300 ml mlakog mleka
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 15 g kvasca
- 650-700 g brašna
- 100 g sira
- 100 g šunke
- 1 jaje za sir
- 1 žumance za premazivanje
- susam, malo šećera i soli
Priprema:
U mleko potopiti kvasac dodati 1 kašičicu šećera, ulje, brašno, so i zamesiti mekše testo, ne mnogo tvrdo da bude glatko. Ostaviti da odmara pokriveno. Na sto postaviti pek papir veličine pleha od rerne.
Razviti testo veličine pleha na papiru, na sredinu staviti manji tanjir, a onda od tanjira ka ivici seći trake. Da biste dobili izgled kao na fotografiji, potrebno je da svaku traku posebno uvijete i poređate u krug. U snimku možete videti postupak uvijanja.
U sredinu staviti sir koji smo izdrobili i dodali seckanu šunku i jaje. Pogaču prebaciti u pleh. Odmoriti je 15 min, pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni oko 40 min. Pokriti krpom da odmori i uživati u savršenom ukusu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
JEDNA OD NAJLAKŠIH TORTI: Voćna poslastica sa bananama (VIDEO)
13. 02. 2023. u 18:00
Neobičan trik za NAJUKUSNIJE PLjESKAVICE: Poznati kuvar otkrio u čemu je tajna
13. 02. 2023. u 22:00
TAJLAND NA TANjIRU: Ananas punjen pirinčem i piletinom za 20 minuta (FOTO)
10. 02. 2023. u 09:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)