LEPO I UKUSNO: Kako najjednostavnije da spremite batat (VIDEO)
OSIM što je jako ukusan, batat je veoma zdrav, a ovo je sjajna ideja za ručak

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
RUČAK OD BATATA - potrebno je:
3 veća batata ( po mogućstvu crvena)
maslinovo ulje
biber, granule belog luk, ruizmarin
crvena mlevena paprika
malo kačkavalja
peršunov list

FOTO: Privatna arhiva
RUČAK OD BATATA - priprema:
Batat oguliti i iseći na krupnije komade po dužini. Posoliti, pobiberiti, dodati granule luka i posuti paprikom. Izmešati oba brašna pa uvaljati batat i poređati u tepsiju od rerne i posuti kačkavaljem.
Peći na 200 stepeni oko 15-20 min. Probati viljuškom, ako je mekan, izvaditi iz rerne.

FOTO: Privatna arhiva
Servirati kao samostalno jelo, ili kao dodatak uz ribu, meso ili već šta želite. Ovo je najjednostavniji način pripreme ovog slatkog krompira, i za mene najukusnijeg.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SOČNO TELEĆE PEČENjE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu
31. 01. 2023. u 10:37

KADA IDETE KORAK PO KORAK NIJE TEŠKO: Spremite ukusnu riblju čorbu (VIDEO)
18. 02. 2023. u 17:07

BOLjE OD MESA, posno i preukusno: Evo kako se spremaju bukovače (VIDEO)
17. 02. 2023. u 12:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)