SLATKIŠ KOJI SE PRAVI ZA MANJE OD POLA SATA: Ako volite narandže - ovo je kolač za vas (VIDEO)
KOLAČ sa narandžom, džemom i čokoladom se pravi brzo i jednostavno

Foto: Jutjub printskrin/ Jelajelena Petrovic
Potrebno je manje od pola sata da spremite kolač sa narandžom, džemom i čokoladom.
Recept za slatkiš sa narandžom
- 4 jaja
- 100 g šećera (može manje)
- 100 ml mleka
- 50 ml ulja
- 220 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 narandže
- 50 g putera
- 50 g čokolade
- 3 kašike džema od kajsija (može i drugi)
- 100 g čokolade za glazuru
Priprema:
Biskvit
Umutiti jaja sa šećerom (ja sam stavila 1 kašiku šećera). Dodati brašno i prašak za pecivo, ulje, mleko i dobro izjednačiti. Izliti u pleh od rerne. Peći na 200 stepeni oko 20-25 minuta.
Nadev
Prohladiti i preseći na pola. Jednu polovinu izmrviti. 50 gr čokolade istopiti sa maslacem i izjednačiti i dodati u izmrvljeni biskvit.
Narandže dobro oprati, izrendati i iscediti sok i ubaciti u biskvit izdrobljen. Dodati i pune 3 kašike džema i sve dobro izjednačiti i mikserom izmutiti.
Nadev rasporediti na drugi biskvit i preliti kolač čokoladom. Dobro ohladiti, a onda seći na kocke. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA RUČAK BEZ MESA: Ovo povrće uz bešamel sos dobija odličan ukus (VIDEO)
23. 02. 2023. u 19:45

KREMASTI RIŽOTO MILANEZE: Brzo i ukusno jelo idealno za lagani ručak (RECEPT)
19. 02. 2023. u 12:30

JEDNA OD NAJLAKŠIH TORTI: Voćna poslastica sa bananama (VIDEO)
13. 02. 2023. u 18:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)