PREDLOG ZA SAVRŠEN DORUČAK: Slani punjeni cvetići posuti semenkama (VIDEO)

04. 03. 2023. u 09:00

UKUSNI i jednostavno - obožavaćete ove ukusne cvetiće

ПРЕДЛОГ ЗА САВРШЕН ДОРУЧАК: Слани пуњени цветићи посути семенкама (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Slani punjeni cvetići - Sastojci:

    200 ml kiselog mleka

    100 ml mleka
    15 gr kvasca
    1 kašičica šećera
    500-550 gr brašna
    malo ulja
    200 gr sira
    2 jaja

Slani punjeni cvetići - Priprema:

U mleko rastopiti kvasac, dodati šećer, malo ulja (2 -3 kašike), kiselo mleko, brašno i jedno jaje. Umesiti glatko, mekše testo i ostaviti da naraste.

Razviti oklagijom testo, seći jednake pravougaonike ili odvojiti loptice iste težine i razviti. Viljuškom u dnu obeležit 5 otisaka viljuške, a između svakog otiska iseći koliki je otisak prema gore. Okrenuti testo premazati uljem ubaciti malo sira uviti od čistog dela ka isečenom i saviti u krug.

Foto: Bakina kuhinja

 

Dobro spojiti krug i ređati u obložen pleh pek papirom. Ostaviti da poraste, a renu uključiti na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 stepeni C.

Cvetiće premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći oko 40 min. Pokriti krpom da malo odmore. Fini penasti odličnii za užinu večeru.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO SE DESILO PRVI PUT U ISTORIJI: Srpski košarkaši u Partizanu bez poena u večitom derbiju