ZAPOČNITE RUČAK NA ZDRAV NAČIN: Domaća supa sa pilećim krilcima i penastim knedlama (VIDEO)
DOMAĆA supa se sprema brže i lakše nego što mnogi misle
Spremite toplu i ukusnu supicu za porodični ručak.
Potrebno je:
- 600 g pilećih krilaca
- 2 šargarepe
- manji celer
- 1 paknat
- 1 mala glavica crnog luka
- 5-6 kašika griza
- 1 veće jaje
- malo ulja
- soli, bibera, peršuna list
Priprema:
U šerpu narendati pola šargarepe, pa je malo propržiti, sipati vodu oko 3 l. Dodati krilca, sve ostalo povrće i kuvato oko 50 min.
Pola sata pre nego što se supa skuva, razbiti jaje, odvojiti belance, posoliti, pa ga dobro umutiti viljuškom ili mikserom, pa dodati žumance i polako promešati.
Dodati 5-6 kašika griza i polako okretati špatulom i mešati. Izravnati, i ostaviti bar 30 min da griz nabubri. Malu kašičicu umočiti u supu i zahvatiti malo griza i spuštati u supu.
Poklopiti i ostaviti 2 min. lagano da vri. Dodati peršunov list, so biber. Isključiti. Vrhunska!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OD SAMO TRI SASTOJKA: Starinska i jeftina poslastica koju vole sve generacije
28. 02. 2023. u 11:00
NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Ovako će uspeti - iz prvog puta
22. 02. 2023. u 22:00
KREMASTI RIŽOTO MILANEZE: Brzo i ukusno jelo idealno za lagani ručak (RECEPT)
19. 02. 2023. u 12:30
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)