RECEPT ZA PRELIVENU PITU: Sastojke već imate u kuhinji (VIDEO)
LAKO, a preukusno!
Ako vam je potreban recept za novu pitu, imamo odlično rešenje.
Potrebno je:
- 9 lista gotovih tankih kora
- 250 g sira
- oko 100 gr šunke
- vezica peršunovog lista
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
- 200 ml mleka
- 100 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 10 gr kvasca ili malo praška za pecivo
- malo soli
Priprema:
Izdrobiti sir, dodati jaje, na kockice šunku i seckan peršunov list i sve izjednačiti.
Spojiti jogurt i mleko, dodati brašno, malo soli, ulje, nadošli kvasac i jedno jaje i sve umutiti.
Na sto raširiti koru, pa dodati 2 male kutlače preliva i četkicom razvući. Odozgo staviti drugu, pa treću s tim što na dno treće koju takođe premažemo, stavimo nadev sira. Ivice savijemo i urolujemo.
Pleh premazati uljem, rolnice poređati i premazati uljem. Ostatak preliti preko rolnica i peći na 200 stepeni C 50-60 min. Prohlađenu seći.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OD SAMO TRI SASTOJKA: Starinska i jeftina poslastica koju vole sve generacije
28. 02. 2023. u 11:00
RECEPT ZA RUČAK BEZ MESA: Ovo povrće uz bešamel sos dobija odličan ukus (VIDEO)
23. 02. 2023. u 19:45
NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Ovako će uspeti - iz prvog puta
22. 02. 2023. u 22:00
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
SMRT ZA SRPSKU NOVU Preminula majka popularne folkerke, ona se oglasila: "Umrla je u miru"
POSLEDNjE trenutke provela je u Valjevu, gde je inače i živela.
17. 01. 2025. u 15:45
Komentari (0)