UKUS KOJI OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ: Lovačke šnicle prelivene belim vinom (VIDEO)
ODLIČAN predlog za nedeljni ručak

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
LOVAČKE ŠNICLE PRELIVENE BELIM VINOM - potrebno je:
3 šnicle po izboru
200 ml belog vina
300 ml vode (po potrebi još malo)
2 kašike brašna
3 čena belog luka
bibera
soli
peršunov list
ulje

Foto: Bakina kuhinja
LOVAČKE ŠNICLE PRELIVENE BELIM VINOM - priprema:
Meso izlupati između folije, pa ga u ulju pržiti lagano oko 20 min. Izvaditi, a u to ulje ubaciti brašno i izdrobljen beli luk.
Pržiti da porumeni, pa uliti 200 ml belog vina i 200 ml vode. Ubaciti seckane šampinjone, dodati soli bibera i vratiti šnicle u tiganj da se krčkaju sa šampinjonima. Poklopiti.
Krčkati na tihoj vatri da uvri sos, ali i da ne ostane jako gust.
Pred kraj dodati seckani peršun. Uživajte u prelepom ukusu.
Preporučujemo

MALO DRUGAČIJI RECEPT ZA OMILjENI HLEB: Kroasan pogača sa kiselim mlekom (VIDEO)
07. 03. 2023. u 15:30

RUČAK KOJI ĆE PROBUDITI SVA VAŠA ČULA: Šnicle u susamu i senfu (VIDEO)
06. 03. 2023. u 15:00

IDEALNO ZA DANE POSTA: Recept za makarone sa tunjevinom je pun pogodak (VIDEO)
03. 03. 2023. u 18:34

OVO JE ANDREJ POPOVIĆ: Priča o njemu i uspesima koje postiže je neverovatna (VIDEO)
ŠAMPIONI U FOKUSU: Andrej Popović mladi fizičar iz Kikinde
17. 09. 2025. u 13:52

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

"TAJ ČOVEK JE SRAMOTA, NE POŠTUJE KRALjA!" Tramp tokom susreta s Čarlsom prekršio protokol, ljudi ljuti
AMERIČKI predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija borave u Vindzoru, a njihov susret sa kraljem Čarlsom III već je izazvao burne reakcije zbog kršenja strogog kraljevskog protokola, piše Unilad.
17. 09. 2025. u 16:41
Komentari (0)