UKUS KOJI OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ: Lovačke šnicle prelivene belim vinom (VIDEO)
ODLIČAN predlog za nedeljni ručak
Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
LOVAČKE ŠNICLE PRELIVENE BELIM VINOM - potrebno je:
3 šnicle po izboru
200 ml belog vina
300 ml vode (po potrebi još malo)
2 kašike brašna
3 čena belog luka
bibera
soli
peršunov list
ulje
Foto: Bakina kuhinja
LOVAČKE ŠNICLE PRELIVENE BELIM VINOM - priprema:
Meso izlupati između folije, pa ga u ulju pržiti lagano oko 20 min. Izvaditi, a u to ulje ubaciti brašno i izdrobljen beli luk.
Pržiti da porumeni, pa uliti 200 ml belog vina i 200 ml vode. Ubaciti seckane šampinjone, dodati soli bibera i vratiti šnicle u tiganj da se krčkaju sa šampinjonima. Poklopiti.
Krčkati na tihoj vatri da uvri sos, ali i da ne ostane jako gust.
Pred kraj dodati seckani peršun. Uživajte u prelepom ukusu.
Preporučujemo
MALO DRUGAČIJI RECEPT ZA OMILjENI HLEB: Kroasan pogača sa kiselim mlekom (VIDEO)
07. 03. 2023. u 15:30
RUČAK KOJI ĆE PROBUDITI SVA VAŠA ČULA: Šnicle u susamu i senfu (VIDEO)
06. 03. 2023. u 15:00
IDEALNO ZA DANE POSTA: Recept za makarone sa tunjevinom je pun pogodak (VIDEO)
03. 03. 2023. u 18:34
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
HRVATI POSLALI JASNU PORUKU: "Država nam je na pogrešnom putu!"
VEĆINA građana Hrvatske smatra da zemlja ide u pogrešnom smeru, a najviše primedbi imaju na korupciju, inflaciju, niske plate, male penzije i siromaštvo, pokazalo je decembarsko istraživanje Krobarometra, objavljeno u Dnevniku hrvatske Nove TV.
26. 12. 2025. u 12:34
Komentari (0)