VREDI PROBATI: Danas pripremamo domaću salamu šunkaricu (FOTO/VIDEO)
DEKORATIVNO, a preukusno!

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Recept za domaću salamu šunkaricu koji je ukusan i zdrav.
Salama šunkarica - sastojci:
600 gr svinjske kolenice
300 gr od svinjke plećke
200 gr šunke
1 glavica crnog luka
zrna bibera
so, lovorov list
po želji 2 jaja
plastična flaša
1/2 kesice želatina (5 gr)
1 glavica belog luka
Salama šunkarica - priprema:
U lonac staviti da se kuva meso. Dodati glavicu luka, lovorov list, zrno biber i soli po želji. Kad se meso skuva i ostane malo tečnosti meso iseći na krupne delove, pa u njega ubaciti izdrobljen beli luk. Sve dobro izmešati.
Flaši iseći gornji deo, pa meso poslagati u okruglu ili četvrtastu flašu. U tečnost još toplu rastvoriti želatin i sipati u flašu. Dobro protresti da tečnost padne na dno. Tečnost treba blago da pokrije meso.

Foto: Privatna arhiva
Pokriti flašu kesom (može od zamrzivača) i staviti u frižider do sutradan, bar 12 sati da se stegne.
Makazama iseći flašu i pažljivo izvaditi salamu i oštrim nožem seći parčad po želji. Ja sam u sredinu stavila i kuvana jaja. Predobar ukus derkorativno i može da stoji u frižideru par dana. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PIKANTAN KAO KOH: Najsočniji kolač sa jabukama, čokoladom i suvim grožđem (VIDEO)
08. 03. 2023. u 17:30

TESTENINA SA ŠUNKOM I PAVLAKOM: Uz sos od pečuraka nema greške (VIDEO)
08. 03. 2023. u 15:15

UKUS KOJI OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ: Lovačke šnicle prelivene belim vinom (VIDEO)
07. 03. 2023. u 21:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)