TESTENINA SA ŠUNKOM I PAVLAKOM: Uz sos od pečuraka nema greške (VIDEO)

Novosti online

08. 03. 2023. u 15:15

BRZ, fini obrok od testenine u kom će uživati cela porodica.

ТЕСТЕНИНА СА ШУНКОМ И ПАВЛАКОМ: Уз сос од печурака нема грешке (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Potrebno je:

  • 200 g testenine
  • 1 jaje
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 kašike instanta iz kese od pečuraka 
  • 3 kisela krastavca
  • 150 g šunke (kockice) 
  • 200 ml mleka
  • malo sira
  • kačkavalj

Priprema:

Testeninu slivati, procediti i malo prohladiti. Jaje umutiti, pa dodati pavlaku i izjednačiti. Šunku iseći na kockice kao i krastavčiće. Sve ubaciti u testeninu.

U mleko dodati 2 kašike instanta pečuraka, pa i to ubaciti u testeninu. Sve izjednačiti. Pleh podmazati uljem, pa sipati testeninu.

Odozgo se mogu malo dodati krupne kocke sira i rendan kačkavalj. Peći na 220 stepeni da porumeni 40-50 min.

Prohlađen služiti i uživati u vrhunskom ukusu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja