RECEPT ZA MARCIPAN MASU: Osnovni recept za slatko testo od badema koji možete iskoristiti za bezbroj kolača
Mekani marcipan neodoljivog mirisa i ukusa je glatka masa koja se koristi za pravljenje kolača, torti, medenjaka, bombonica i drugih poslastica i veoma se lako oblikuje.
Sastojci:
- 100 g sirovih badema
- 100 g šećera u prahu
- 50 g šećera
- 50 ml vode
- aroma badema po ukusu
Priprema:
Prelijte badem vrelom vodom i ostavite da odstoji 15 minuta. Potom mu uklonite kožicu, pa ga prebrišite ubrusima i ostavite preko noći. Potrebno je da sutradan bude potpuno suv.
Pomešajte 50 g šećera i 50 ml vode kako biste napravili gušći šećerni rastvor, pa stavite ovu mešavinu da proključa, neka kuva jedan minut i zatim sklonite da se hladi.
Nakon toga, sameljite badem što sitnije, pa ga pomešajte sa šećerom u prahu. To dobro promešajte, pa stavite u blender, aparat za mlevenje kafe i sl. Potrebno je da dobijete vrlo fin prah.
Ovaj prah sipajte u činiju, prelijte aromom badema, pa sipajte malo-pomalo šećernog rastvora dok mesite rukom. Ako primećujete da se raspada, dodajte još malo rastvora, a ako se lepi i premekano je, dodajte slobodno malo šećera u prahu.
Prekrijte providnom folijom i stavite u frižider ili odmah pravite kolače od marcipana.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆE MOCART KUGLE: Napravite najpoznatije čokoladne "loptice" na svetu
12. 04. 2024. u 13:00
IDEALNA POSLAASTICA ZA SUTRAŠNjI ĐURĐEVDAN: Domaći išleri - Tope se u ustima
05. 05. 2024. u 15:00
SLATKA SALAMA: Brzi kolač od keksa koji su pravile naše bake za posebne prilike
07. 05. 2024. u 07:00
NAJUKUSNIJI POPSI SA KEKSOM: Recept za omiljenu poslasticu svakog mališana
05. 05. 2024. u 13:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)