TAJNE NAŠIH BAKA: Kako da od jednog testa napravite - dva peciva (VIDEO)

25. 03. 2023. u 21:00

BAKA JELA poručuje: "Jedno testo dva peciva, pa ko šta voli nek izvoli"

ТАЈНЕ НАШИХ БАКА: Како да од једног теста направите - два пецива (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Isprobajte trik uz pomoć kog ćete napraviti dva peciva od jednog testa.

Pecivo - sastojci:

300 ml mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
malo ulja (3 kašike)
1 jaje
500-550 gr brašna

Za nadev:

100 gr sira
3 kašike džema
1 žumance

Za premazivanje:

žumance
susam

Pecivo - priprema:

Rastopiti kvasac u mleku, dodati kašičicu šećera. Kad se istopi dodati 3 kašike ulja, jaje, brašno, so i zamesiti lepo glatko mekše testo. 

Ostaviti da odmori 30 min. Razviti za pola cm, pa iseći na kvadrate. U sir ubaciti žumance, pa izjednačiti.

Foto: Privatna arhiva

 

Testo iseći na kvadrate, pa u sredinu ubaciti po kašičicu sira i preklopiti kao salčiće. Ostaviti par komada, pa staviti kao nadev džema. 

Poređati u pleh i pokriti da poraste. Premazati slano pecivo sa žumancetom i posuti susamom i krupnom solju po želji. Peći na 180 stepeni C oko 35 min. Pokriti krpom.

Peciva sa džemom posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Služiti toplo. Mekana kao pena.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Stigla vam je jedna 110 godina stara poruka sa fronta