KAČAMAK NJOKE: Najbolji gurmanski delikates (FOTO/VIDEO)
NA SAM pogled na ovaj fantastičan recept, reagovaće sva vaša čula

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Jelo idealno za gurmane i ljubitelje jake hrane.
Kačamak njoke - sastojci:
400 ml vode
160 gr kukuruznog brašna
malo soli
200 gr kisele pavlake
2 kašike kiselog mleka
100 gr suve kobasice
100 gr rendanog kačkavalja
peršunov list
Kačamak njoke - priprema:
U vodi skuvati kačamak (vodu posoliti) oko 2-3 min. Skloniti sa šporeta. Tepsiju 35x25 cm dobro premazati uljem.
Kašiku umočiti u vodu i vaditi tanje njoke i ređati u tepsiju. Izmešati pavlaku, kiselo mleko 50 gr rendanog kačkavalja i peršunov list.

Foto: Privatna arhiva
Preliti njoke i svaku njoku prekriti listom kobasice. Posuti ostatkom kačkavalja i peršunovog lista. Zapeći u rerni oko 25 min na 200 stepeni C.
Može kao samostalno jelo ili kao dodatak jelu.
Vrhunsko jelo je spremno za degustaciju. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VREDI PROBATI: Danas pripremamo domaću salamu šunkaricu (FOTO/VIDEO)
11. 03. 2023. u 18:30

UZ OVAJ RECEPT NE MORATE DO PEKARE: Umesite najukusniju pogaču (VIDEO)
12. 03. 2023. u 15:00

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

PROGLAŠENO VANREDNO STANjE U SLOVAČKOJ: Dato uputstvo i za Srbiju,Austrija ZATVORILA 20-ak graničnih prelaza da spreči širenje slinavke i šapa
MINISTARSTVO poljoprivrede Srbije apelovalo je nedavno na sve stočare, veterinare i druge aktere u sektoru stočarstva da preduzmu sve neophodne mere kako bi sprečili potencijalni unos bolesti slinavke i šapa u Srbiju i budu maksimalno odgovorni.
08. 04. 2025. u 14:48 >> 18:42

"HVATI SE LOŽE NA GLUPOSTI" Vedrana Rudan oštro o Tompsonovom koncertu: "Neće se desisti!"
"HRVATI po ko zna koji put lažu sami sebe i lože se na gluposti."
09. 04. 2025. u 21:00
Komentari (0)