SAVRŠENA POSLASTICA uz kaficu i druženje: Jednostavan mirisni kolač sa čokoladom (VIDEO)

27. 03. 2023. u 21:00

KADA vam dođe komšinica na kafu, ponudite je ovim izvanrednim kolačem

САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА уз кафицу и дружење: Једноставан мирисни колач са чоколадом (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

MIRISNI KOLAČ SA ČOKOLADOM - sastojci:

4 krupnija ili 5 manjih jaja

2 čaše šećera
1 čaša jogurta (200 ml)
2 čaše oštrog brašna (čaše su od jogurta 200 gr)
100 gr suvog grožđa
50 ml ulja
ribana korica 1 limuna ili narandže
1/2 prašak za pecivo

Foto: Bakina kuhinja

 

MIRISNI KOLAČ SA ČOKOLADOM  - za šaranje:

2 kašike jogurta
50 gr otopljene čokolade

MIRISNI KOLAČ SA ČOKOLADOM - priprema:

Umutiti jaja, dodati ulje, brašno sa praškom za pecivo prosejano, jogurt . suvo grožđe koricu limuna i narandže  i sve dobro izjednačiti. 

Pleh obložiti pek papirom (22-24cm). Čokoladu istopiti sa malo ulja, pa dodati u nju 2 kašike jogurta i malo umućenog testa oko 1/3 i sve izjednačiti. 

Sipati deo svetlog testa, pa kašikom prošarati čokoladu. Odozgo svetli, pa čokoladu i završiti svetli deo. Štapićem do dna još malo prošarati.

Peći na 190 stepeni oko 50-60 min. Odozgo može glazura čokolade ili prah šećer. Potpuno ohlađen seći. Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom