SAVRŠENA POSLASTICA uz kaficu i druženje: Jednostavan mirisni kolač sa čokoladom (VIDEO)
KADA vam dođe komšinica na kafu, ponudite je ovim izvanrednim kolačem
MIRISNI KOLAČ SA ČOKOLADOM - sastojci:
4 krupnija ili 5 manjih jaja
2 čaše šećera
1 čaša jogurta (200 ml)
2 čaše oštrog brašna (čaše su od jogurta 200 gr)
100 gr suvog grožđa
50 ml ulja
ribana korica 1 limuna ili narandže
1/2 prašak za pecivo
MIRISNI KOLAČ SA ČOKOLADOM - za šaranje:
2 kašike jogurta
50 gr otopljene čokolade
MIRISNI KOLAČ SA ČOKOLADOM - priprema:
Umutiti jaja, dodati ulje, brašno sa praškom za pecivo prosejano, jogurt . suvo grožđe koricu limuna i narandže i sve dobro izjednačiti.
Pleh obložiti pek papirom (22-24cm). Čokoladu istopiti sa malo ulja, pa dodati u nju 2 kašike jogurta i malo umućenog testa oko 1/3 i sve izjednačiti.
Sipati deo svetlog testa, pa kašikom prošarati čokoladu. Odozgo svetli, pa čokoladu i završiti svetli deo. Štapićem do dna još malo prošarati.
Peći na 190 stepeni oko 50-60 min. Odozgo može glazura čokolade ili prah šećer. Potpuno ohlađen seći. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SAVRŠEN DORUČAK: Fine mekane lepinje sa krompirom za dobro jutro (VIDEO)
16. 03. 2023. u 12:00
IMATE PUDING, IMATE VIŠNjE? Zašto ne biste napravili kolač za sladokusce (RECEPT)
16. 03. 2023. u 09:00
SLANE KORPICE SA SPANAĆEM: Za doručak, večeru ili prilog uz ručak (VIDEO)
15. 03. 2023. u 12:00
AKO VOLITE JABUKE, OVO JE POSLASTICA ZA VAS: Brz i jednostavan recept (VIDEO)
14. 03. 2023. u 15:00
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)