RECEPT STARIJIH GENERACIJA: Šufundle - mogu da budu slane, slatke, užina ili večera (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 03. 2023. u 15:39

EVO JEDNOG recepta starijih generacija, recepta koji nas vraća u detinjstvo i našu mladost

РЕЦЕПТ СТАРИЈИХ ГЕНЕРАЦИЈА: Шуфундле - могу да буду слане, слатке, ужина или вечера (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Šufnudle se prave prazne, sa džemom ili sirom. Jednako su dobre, jedu se tople jer je glavni sastav krompir. Ovoga puta vam predstavljam recet šufnudle sa sirom i integralnim brašnom. Brzo, jednostavno ukusno zdravo.

Šufundle - sastojci:

500 gr krompira
100 gr hlebnog belog brašna
60 gr integralnog pšeničnog brašna
1 jaje
so
ulje
malo prezli
100 gr tvrdog sira

Šufundle - priprema:

Skuvati krompir, pa ga izgnječiti viljuškom. Dodati jaje, posoliti, pa izmiksati. Izmesiti malo rukama, pa ga istanjiti oklagijom na pola cm. 

Seći na kvadrate i u svaki kvadrat ubaciti komad sira, pa uviti u rolnice. Kuvati oko 10-15 min kad omeknu i isplivaju.

Foto: Privatna arhiva

 

Prezle ispržiti i uvaljati šufnudle. Poslužiti ih dok su tople i uživati u sjajnom ukusu.

Može se služiti uz kajmak i kao samostalno jelo.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TAJ BOL NE MOGU DA OPIŠEM: DŽejla Ramović doživela nezgodu na nastupu