BAKA SAVETUJE: Od jednog testa napravite dva fantastična recepta (VIDEO)
Danas nam baka daje odličan savet kako da budete praktične u kuhinji

Foto: Bakina kuhinja
VIŠENAMENSKO TESTO - potrebno je
300 ml mleka
50 gr maslaca
15 gr kvasca
2 žumanca
550 gr brašna
soli malo
korica limuna

Foto: Bakina kuhinja
VIŠENAMENSKO TESTO - priprema
Zamesiti testo od navedenih sastojaka pa ostaviti da odmori oko 30 min. pokriveno. Vaditi od testa kuglice 50 gr veličine, pa ih u rukama oblikovati u loptice i stavljati u poslužavnik na pek papir oblik kvadrata.
Pokriti da odmore oko 30 min. Dršku od varjače umočiti u ulje i bušiti svaku krofnu po sredini. Pržiti na tihom i dubokom ulju.

Foto: Bakina kuhinja
Meni je ostalo testa, pa sam napravila kiflice. Testo razvući oklagijom u što veći krug, pa ga iseći na trouglove i uviti u kifle.
Pokriti da odstoje i peći na 200 stepeni 30 min.
Prijatno!
Preporučujemo

SAVRŠEN DORUČAK: Fine mekane lepinje sa krompirom za dobro jutro (VIDEO)
16. 03. 2023. u 12:00

IMATE PUDING, IMATE VIŠNjE? Zašto ne biste napravili kolač za sladokusce (RECEPT)
16. 03. 2023. u 09:00

SLANE KORPICE SA SPANAĆEM: Za doručak, večeru ili prilog uz ručak (VIDEO)
15. 03. 2023. u 12:00

NAPRAVITE KLUPKO POGAČU: Mekana i ukusna, a brzo se sprema (VIDEO)
15. 03. 2023. u 15:00

UMRO SRPSKI PEVAČ: Proslavio se u poznatom takmičenju
DANAS je preminuo pevač Branislav Banda, čuveni poštar iz takmičenja „Nikad nije kasno“.
21. 05. 2025. u 16:24

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

DALIBOR JE NAJVIŠI ČOVEK U SRBIJI: Stopalo mu dugo skoro pola metra, a evo koliko je on visok (FOTO/VIDEO)
NAJVIŠI čoveka Srbije Dalibor Micić postaje sve poznatije ime sveta filma i marketinga.
20. 05. 2025. u 13:28
Komentari (0)