BAKA SAVETUJE: Od jednog testa napravite dva fantastična recepta (VIDEO)

Novosti online

23. 03. 2023. u 18:00

Danas nam baka daje odličan savet kako da budete praktične u kuhinji

БАКА САВЕТУЈЕ: Од једног теста направите два фантастична рецепта (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

VIŠENAMENSKO TESTO - potrebno je

300 ml mleka

1 kašičica šećera
50 gr maslaca
15 gr kvasca
2 žumanca
550 gr brašna
soli malo
korica limuna

Foto: Bakina kuhinja

 

VIŠENAMENSKO TESTO - priprema

Zamesiti testo od navedenih sastojaka pa ostaviti da odmori oko 30 min. pokriveno. Vaditi od testa kuglice 50 gr veličine, pa ih u rukama oblikovati u loptice i stavljati u poslužavnik na pek papir oblik kvadrata.

Pokriti da odmore oko 30 min. Dršku od varjače umočiti u ulje i bušiti svaku krofnu po sredini. Pržiti na tihom i dubokom ulju.

Foto: Bakina kuhinja

 

Meni je ostalo testa, pa sam napravila kiflice. Testo razvući oklagijom u što veći krug, pa ga iseći na trouglove i uviti u kifle.

Pokriti da odstoje i peći na 200 stepeni 30 min.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ MILOSTI: Legendarnoj Ruskinji oduzeta olimpijska medalja iz Londona