DESERT KOJI MOŽETE SEĆI SA SVIH STRANA: Imaćete nezaboravni zalogaj (FOTO/VIDEO)
DANAS pripremamo kuglof
Desert koji možete poslužiti uz kaficu sa komšinicama i prijateljima.
Kuglof - sastojci:
4 jaja
100 gr šećera
100 gr mlevenih oraha
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
100 ml jogurta
2 kašike kakaa
100 gr suvog grožđa
Još je potrebno:
2 pudinga od vanilie ili slatke pavlake
100 gr bele čokolade
2 kašike ulja
Kuglof - priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo prosejano, orahe, jogurt, ulje, suvo grožđe i kakao i sve izmešati dobro.
Kuglof podmazati uljem i posuti brašnom i sipati smesu, a onda izravnati. Peći na 190 stepeni C oko 60 min. Pokriti krpom, pa kad odmori i ohladi se istresti na tanjir i preseći na dva dela.
Puding skuvati po upustvnu, pa dok je vruć premazati delove gde su sečeni i preklapati. Istopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri, pa preliti kuglof.
Po želji ukrasiti žele bombonama. Ohlađen potpuno seći. Vrhunska poslastica jednaka torti. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SAVRŠEN DORUČAK: Fine mekane lepinje sa krompirom za dobro jutro (VIDEO)
16. 03. 2023. u 12:00
SLANE KORPICE SA SPANAĆEM: Za doručak, večeru ili prilog uz ručak (VIDEO)
15. 03. 2023. u 12:00
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)