DESERT KOJI MOŽETE SEĆI SA SVIH STRANA: Imaćete nezaboravni zalogaj (FOTO/VIDEO)

Novosti online

22. 03. 2023. u 16:17

DANAS pripremamo kuglof

ДЕСЕРТ КОЈИ МОЖЕТЕ СЕЋИ СА СВИХ СТРАНА: Имаћете незаборавни залогај (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Desert koji možete poslužiti uz kaficu sa komšinicama i prijateljima.

Kuglof - sastojci:

4 jaja
100 gr šećera
100 gr mlevenih oraha
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
100 ml jogurta
2 kašike kakaa
100 gr suvog grožđa

Još je potrebno:

2 pudinga od vanilie ili slatke pavlake
100 gr bele čokolade
2 kašike ulja

Kuglof - priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo prosejano, orahe, jogurt, ulje, suvo grožđe i kakao i sve izmešati dobro.

Kuglof podmazati uljem i posuti brašnom i sipati smesu, a onda izravnati. Peći na 190 stepeni C oko 60 min. Pokriti krpom, pa kad odmori i ohladi se istresti na tanjir i preseći na dva dela.

Foto: Privatna arhiva

Tekst potpisa

Puding skuvati po upustvnu, pa dok je vruć premazati delove gde su sečeni i preklapati. Istopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri, pa preliti kuglof.

Po želji ukrasiti žele bombonama. Ohlađen potpuno seći. Vrhunska poslastica jednaka torti. Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAFAEL NADAL NIJE MOGAO DA ZADRŽI SUZE: Rafa se raspao od emocija na svom poslednjem turniru (VIDEO)