IDEJA ZA DANAŠNJI SLATKIŠ: Pravimo kiflice sa suvim grožđem i rumom (FOTO/VIDEO)
SLATKIŠ dana

Foto: Privatna arhiva
Recept za kiflice sa suvim grožđem i rumom koji će obožavati cela porodica.
Slatke kiflice - sastojci:
100 ml mleka
100 ml jogurta
500 gr brašna
3 kašike ulja
1 jaje
korica limuna
15 gr kvasca
soli
1 kašika šećera
Za nadev:
100 gr suvog grožđa
malo ulja
Slatke kiflice - priprema:
Kvasac izmrviti u mlakom mleku, dodati šećer. Kad zapeni kvasac ubaciti u brašno, dodati 3 kašike ulja, soli, koricu limuna i jaje.
Sve dobro umesiti po mogućstvu mikserom za testo. Ostaviti testo da odmori 30 min. Testo podeliti na 4 dela.
Obraditi svaki deo testa oblikovati loptice pa pokriti da odmoriti 5-10 min. Svaku lopticu razviti oklagijom malo u dužinu, pa premazati uljem.

Foto: Privatna arhiva
U donji deo staviti suvo grožđe koje smo potopili u mlaku vodu i malo ruma (ocediti). Gornji deo testa iseći na tanke trakice koliko se može.
Uviti testo kao kiflu i ređati u podmazan pleh u krug. Sredina ostaje prazna. Odmoriti 20 min, pa premazati žumancetom. Peći na 190 stepeni c oko 40 min. Fantastičo mirisno. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DESERT KOJI MOŽETE SEĆI SA SVIH STRANA: Imaćete nezaboravni zalogaj (FOTO/VIDEO)
22. 03. 2023. u 16:17

ODLIČNA ZA DORUČAK: Ovog jutra spremamo PICA PITU (FOTO/VIDEO)
23. 03. 2023. u 07:00

BAKA SAVETUJE: Od jednog testa napravite dva fantastična recepta (VIDEO)
23. 03. 2023. u 18:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (1)