NEMATE IDEJU ZA RUČAK? Riba i pirinač kao predlog je ODLIČNO rešenje (VIDEO)

Novosti online

13. 04. 2023. u 12:00

BAKA NAM daje odličan recept za brz obrok kada nemate ideju šta biste danas pravili za ručak.

НЕМАТЕ ИДЕЈУ ЗА РУЧАК? Риба и пиринач као предлог је ОДЛИЧНО решење (ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Recept idealan za one koji nemaju ideju za današnji ručak.

Riba i pirinač - sastojci:

par fileta soma

2 šargarepe
lonče od 100 gr pirinča
1 veza mladog crnog luka
soli, bibera
1 kašičicu crvene mlevene paprike
belog luka
peršunov list
ulje

Riba i pirinač - priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan mladi luk i šargarepu, dodati opran pirinač šolju i 3 šolje vode i kuvati na tihoj vatri. Pred kraj dodati soli, biber i peršunovog lista.

Filete soma iseći na komade, pa je malo krpom osušiti i upiti višak vode. Posuti sa belim lukom u granulama. Na foliju staviti 2 kašike kukuruznog brašna 1 hlebnog po želji suvog začina i soli  mlevene paprike crvene i sve izmešati. Kroz to dobro provući i pritisnuti ribu sa svih strana.

Pleh obložiti uljem, pa svako parče umočiti u ulje u tepsiji sa jednom stranom, i ređati jedno do druge. Na kraj istresti pirinač pa rasporediti. Peći na 210 stepeni C oko 25-40 min da se lepo zarumeni u zavisnosti od rerne. Fantastično zaista!!!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024