TRI PRIRODNE TEHNIKE ZA FARBANJE USKRŠNJIH JAJA: Evo kako su domaćice to nekad radile

Novosti onlajn

13. 04. 2023. u 10:33

CRVENA boja jaja simbolizuje Isusovo stradanje, stoga svaka domaćica za Uskrs mora da ofarba jaja u crveno, a onda u boje po želji.

ТРИ ПРИРОДНЕ ТЕХНИКЕ ЗА ФАРБАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА: Ево како су домаћице то некад радиле

Foto: Piksabej

Jaje čuvarkuća je uvek crvene boje i ne treba da kupujete prašak ili neku hemiju da biste dobili crvenu boju.

Domaćice pre pedeset i nešto godina, jaja su farbale ovim tehnikama:

Lukovina

Pre Vaskrsa sakupite što više lukovine. Koristite i lukovino od ljubičastog luka. Stavite u šerpu jaja, obložite ih ljuskama luka, dodajte vodu, 2 kašike soli, malo sirćeta. U vodu možete da isečete i nekoliko sirovih cvekli.

Kuvajte i kada se voda prohladi vadite jaja, a zatim ih premažite uljem.

Mlevena paprika

Četiri kašike mlevene paprike sipajte u litar vode, uz dodatak malo soli i sirćeta i skuvajte jaja. Vodite računa da ne koristite ljutu papriku, jer ljutina može da prodre kroz ljusku u sama jaja.

Sok od višnje

Jaja stavite u šerpu. Nalijte sok od višanja i dodajte malo soli, malo sirćeta. Kuvajte jaja, a kada se ohlade izvadite ih iz vode i premažite uljem.

BONUS VIDEO: Uradi sam - Uskršnje korpice od papira

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju