DANAS PRAVIMO MUSAKU SA TIKVICAMA: Prolećni ručak koji volimo (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević

28. 05. 2023. u 12:00

RECEPT za musaku sa tikvicama koja se priprema brzo i jednostavno

ДАНАС ПРАВИМО МУСАКУ СА ТИКВИЦАМА: Пролећни ручак који волимо (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 2 veće tikvice
  • 350-400 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • 4 kašike rendanog kačkavalja
  • malo suve slanine (nije obaveza)
  • so..biber
  • crvena mlevena paprika
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Tikvice oguliti i iseći na tanje lističe. Posoliti i ostaviti 15 min. pa ocediti tečnost. Meso ispržiti na glavici crnog luka koju ste iseckali i malo ulja. Dodati seckan beli luk, so biber, papriku može i malo ljute tucane paprike po želji. Sve izjednačiti.

Podmazati pleh 35x25 cm. Poređati na dno pola tikvica. pa istresti preko njih celokupno meso i prektiti drugom polovinom tikvica. Jaja razbiti, dodati pavlaku, mleko i rendan kačkavalj. Sve dobro izmešati, pa preliti tikvice.

Po želji pri vrhu poređati listiće suve slanine. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena. Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

RUSI MIRE SRPSKE I POLJSKE HULIGANE? Vri među navijačima pred Leh - Crvena zvezda!