UKUSNE POGAČICE SA SIROM OD PAUČINA TESTA: Slano pecivo koje će ukućani obožavati
SLANIH POGAČICA nikad dosta i zbog toga smo vam pripremili još jedan preukusan recept
Spolja hrskave, a unutra mekane - savršena kombinacija za sve ljubitelje pogačica.
Sastojci za testo: 550 gr brašna, 1 jaje + 1 belance, 15 gr kvasca, 1 kašičica šećera, malo soli.
Sastojci za nadev: 100 gr margarina sa maslacom, 100 gr sira (mekšeg).
Za premaz: 1 žumance.
Priprema: U mlaku vodu izdrobiti kvasac i dodati šećer. Kad nadođe, sipati u vanglicu, dodati jaje, belance i brašno.
Posoliti i umesiti srednje glatko testo. Pokriti i ostaviti da odmori 20 min. Izmešati margarin i sir da bude glatko. Podeliti na 4 dela.
Testo razviti u pravougaonik, pa premazati 1/4 smeše margarina i sira, preklopiti sa jedne i druge strane ka sredini i onda još jednom preklopiti (dobićete oblik rolata). Pokriti da odmori 10 minuta (prekrijte providnom folijom, kako se testo ne bi sušilo).
Ovaj postupak ponovite još tri puta. Razvučete testo, premažete sirom, presavijete, ostavite da odmara 10 minuta.
Na kraju razviti testo u pravougaonik debljine 1 cm i vaditi čašom pogačice i ređati u podmazanu tepsiju . Pokriti i ostaviti da odstoji 10 min, pa premazati žumancetom i posuti susamom.
Peći na 200 stepeni C, oko 30-35 min da porumene. Ove fantastične pogačice spolja su hrskave, a unutra mekane.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MEKANE, SOČNE, PUNjENE : Voćne američke palačinke - na bakin način (RECEPT/VIDEO)
01. 06. 2023. u 18:14
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)