DOMAĆE gurmanske pljeskavice kakve niste još probali (VIDEO)

Novosti online

17. 06. 2023. u 07:00

UKOLIKO još niste odlučili šta ćete za subotnji ručak, domaće gurmanske pljeskavice su pravo rešenje za vas

ДОМАЋЕ гурманске пљескавице какве нисте још пробали (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Baka sa kanala Bakina kuhinja ima ukusan predlog za danas koji ćete obožavati, a ne oduzima puno vremena.

GURMANSKE PLjESKAVICE - potrebno je: 


1 jaje
300.300 gr mlevenog mesa  može mešavina
malo suve domaće slanine
1 zelena paprika može ljuta
1 kašika prezli
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica mlevene paprike crnene
seckan peršunov list
malo rendanog kačkavalja
so..biber

GURMANSKE PLjESKAVICE - priprema:

Iseckati slaninicu na sitne kockice  kao i luk crni i beli što sitnije. Papriku isecite na trakice pa na kockice.

Ako ne želite da bude ljuto to izbegnite ili izvadite u sredinu seme i žile. U tiganj ispržiti slaninu da pusti masnoću, tu ubaciti luk i papriku i malo propržiti da malo omekne.

 Ubaciti soli, bibera. ml. papriku i malo rendanog kačkavalju. Prohlađeno ubaciti u meso. Dodati jaje, prezle i peršunov list. Sve dobro izjednačiti. Ruke malo  pouljiti pa  praviti manje pljeskavice i ređati u pleh. Odozgo staviti po malo rendanog kačkavalja i mali listić suve slanine. Peći na 200 stepeni C oko 40 min. Uživajte u savršenstvu ukusa..predobro..

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU