IDEALAN RECEPT ZA BRZ RUČAK: Danas spremamo zapečenu testeninu sa mesom (VIDEO)

Novosti online

27. 06. 2023. u 07:00

LAKA i brza priprema ručka

ИДЕАЛАН РЕЦЕПТ ЗА БРЗ РУЧАК: Данас спремамо запечену тестенину са месом (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

ZAPEČENA TESTENINA - potrebno je:

300 g testenine po izboru

300 g ml mesa
1 glavica crnog luka
soli, bibera
200 g sira
2 kašike kisele pavlake
2 jajeta 
100 ml mleka
3 kašike rendanog kačkavalja
ulje

Foto: Bakina kuhinja

ZAPEČENA TESTENINA - priprema:

Luk iseckati, pa ga propržiti na ulju, dodati mleveno meso i dinstati 15 min. Dodati soli i bibera. 

Testeninu obariti, pa iscediti. Dodati mleveno meso. U činiju razbiti jaja, dodati sir, mleko pavlaku i kačkavalj. Pleh podmazati uljem, pa sipati testeninu sa mesom. Odozgo izliti jaja, i protresti tepsiju da padne između testenine i pavlake.

Odozgo možete dodati još malo rendanog kačkavalja. Peći oko 45 minuta da ispari tečnost i lepo se zapeče. Uživajte u fantastičnom ukusu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu