OVAJ KOLAČ ITALIJANKE PRAVE MUŠKARCU KOJEG ŽELE DA ZAVEDU: Torone je hrskavo zadovoljstvo bez mane
Torone (torrone) je italijanski slatkiš sa zanimljivom prošlošću. Italijani tvrde da je to izvorno njihov recept i da je nastao davne 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza. Ovaj slatkiš, nalik karamel bombonama, pravi je specijalitet koji skoro svaka italijanka zna da napravi, a svi ga prosto obožavaju.
Sastojci:
- 350 g smeđeg šećera
- 450 g meda
- 1 dl vode
- 1 kašika glukoze
- 2 belanaca
- oko 500 g badema, pistaća, lešnika ili nekih drugih orašastih plodova
Priprema:
U šerpicu debljeg dna pomešajte med, smeđi šećer, vodu i glukozu. Kuvajte na laganijoj vatri dok ne dostigne temperaturu od oko 140 stepeni.
Belanca u velikoj posudi umutite sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Lagano i neprestano mešajući ulijte vreo karamel i sjedinite. Mešajte neprestano dok se karamel ne ohladi, oko 10 minuta, najbolje mikserom.
Kada se smesa malo prohladi dodajte u nju seckane i prethodno malo propečene bademe (ili orašaste plodove po vašem izboru).
Smesu od belanaca sjedinite sa bademima i istresite na pobrašnjeni papir za pečenje. Oblikujte rukama smesu u oblik pravougaonika i ostavite torone da se suši preko noći.
Isecite na kriške i služite.
Prijatno!
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (1)