AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA: Pravi se jednostavnije, a ukus je bogatiji i puniji
MADA sezona pravljenja zimnice uveliko traje, još nije kasno da se obezbedite za zimu, a mi vam donosimo jedinstven recept za ajvar od cepkanih paprika.

Foto: Profimedia
Svaki ajvar je dobar, a ovaj je fenomenalan. Komadići paprike koje osećate u ustima će vas terati da jedete još i još... Ajvar od cepkanih paprika sprema se duplo brže i jednostavnije:
Sastojci:
15 kg domaćih mesnatih paprika roga Foto V. Danilov
2 kg paradajza
1,5 dl ulja
1 dl sirćeta
2 glavice belog luka
2-3 veze peršuna
so
malo šećera
Priprema
1. Paprike ispecite dan ranije i ostavite ih da se ohlade i ocede. Sutradan ih ogulite, iscepkajte rukama na trake, šire ili uže, po želji.
2. U veći lonac stavite paprike i oljušten i usitnjen paradajz pa ih kuvajte na jakoj vatri dok smesa ne postane gusta poput pekmeza.
3. Nakon toga dodajte sirće, ulje, so, šećer, iseckan beli luk i peršun.
4. Mešajte pola sata i gotov ajvar sipajte u sterilsane tegle, stavite poklopce i ušuškajte ih u ćebe da se tako potpuno ohlade.
5. Nakon toga ih stavite u špajz ili podrum.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)