SLATKO OD DUNJA SA SECKANIM ORASIMA: Kućom će se proširiti miris detinjstva
NEMA lepšeg mirisa nego kad dođete kod bake na selo, a ona sprema zimnicu, džemove, slatko.
Mnogima omiljeno slatko jeste slatko od dunja, a iako je prava čar otići na selo i napraviti ga, to možete uraditi i u svom domu u gradu, posebno po ovom receptu.
Sastojci:
- 800 g dunja
- 1 kg šećera
- 300 ml vode
- 1 limun
- 100 g oraha
Priprema:
Šećer i vodu stavite da se kuvaju sve dok ne nastane sirup i dok se ne zgusne. Potom ga sklonite sa ringle.
Dunje oljuštite i rendajte ih direktno u šerpu sa šećerom kako ne bi potamnele. Kuvajte sve to na šporetu dok se slatko ne zgusne.
Orahe isecite što sitnije, ali nije poželjno da ih sameljete. Dodajte ih na kraju kao i kolutove limuna, a možete i narendati malo koricu.
Kada se skuva i dok je slatko još toplo, sipajte ga u tegle i dobro zatvorite. Okrenite ih naopako i ostavite do jutra. Najbolje da ih držite na toplom, odnosno da sve tegle grupišete i obmotate ih ćebetom ili debljim frotirom.
(Telegraf)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)