NAJSTARIJI RECEPT - ISPADNU NEVEROVATNO TANKE I MEKANE KAO DUŠA: Palačinke iskusnih srpskih domaćica

Novosti online

12. 01. 2024. u 21:20

Verujemo da je najbolji recept za palačine ikada upravo pred vama! Za pripremu je potrebno oko pola sata.

НАЈСТАРИЈИ РЕЦЕПТ - ИСПАДНУ НЕВЕРОВАТНО ТАНКЕ И МЕКАНЕ КАО ДУША: Палачинке искусних српских домаћица

Foto Shutterstock

Palačinke po receptu napih iskusnih domaćica neodoljivo ukusno ispadnu i potpunim početnicima u kuhinji. Smesa ispadne tako izvanredno da ih je veoma teško prestati jesti. Ne zna se da li su lepše u slanoj ili slatkoj varijanti.

Potrebno:

* 3 jaja

* 300 g brašna
* 500 ml mleka ili vode
* 2 kašike ulja
* na vrh kašičice soli

Priprema:

1. Sipajte brašno u posudu, pa dodajte jaja i dobro izmešajte. Dodajte mleko ili vodu. Zatim dodajte so i dve kašike šećera, pa dobro jedinite, tako da smesa bude jednolična i bez grudvica. Testo ne treba da bude previše gusto, ako je potrebno dodajte malo kisele vode.

2. Testo sipajte kutlačom u tiganj, u kom ste prethodno zagrejali nekoliko kapi ulja. Malo okrećite tiganj kako bi se smesa ravnomerno rasporedila do ivica. Obradite pažnju da ne sipate previše smese kako bi vam palačinke bile što tanje.

3. Kad palačinka počne da se odvaja od tiganja, vreme je da je okrenete na drugu stranu. Pecite je tako još oko pola minuta, pa izvadite na tanjir.

4. Ostalo vam je još da ih nafilujete po želji - da li će biti slatke ili slane, sami odučite. Bilo sa kremom, džemom, orasima ili stare dobre sa šećerom.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)