STARINSKI RECEPT USPEVA ČAK I POČETNICIMA: Bakina štrudla sa orasima kojoj nema ravne

Novosti online

21. 02. 2024. u 09:00

OD nje će zamirisati cela kuća i svi će da vas pitaju kad će biti gotova

СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ УСПЕВА ЧАК И ПОЧЕТНИЦИМА: Бакина штрудла са орасима којој нема равне

Foto Shutterstock

Sastojci za testo:

*1/2 kg brašna

*1 jaje

*2 žumanceta

*1 šolja ulja

*1 šolja mleka

*1 kašika suvog kvasca

*2 kašike šećera

* prstohvat soli

* malo mleka

 Fil: 

* 250 g šećera

* 3 dl vode

* 300 g mlevenih oraha

Priprema:

1. Kvasac potopiti u mleko s malo šećera. Pomešati brašno, jaje, 2 žumanceta, prstohvat soli, ulje i nadošli kvasac, zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Razviti dve kore.

2.  Fil:   prokuvati šećer s vodom (ako je gusto, dodati malo vode). Kad provri, dodati orahe. Filovati kore, a zatim uviti u rolat. Ostaviti da odstoji još 1 sat.

3. Peći u zagrejanoj rerni oko 45 minuta. Prohlađen rolat posuti šećerom u prahu.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao