MEKE IZNUTRA, HRSKAVE SPOLJA: Spremite ih za večeru, ali i kao prilog uz neko meso za ručak, palačinke od krompira

Novosti online

24. 02. 2024. u 08:00

PALAČINKE od krompira su super doručak uz jedno jaje i neko povrće.

МЕКЕ ИЗНУТРА, ХРСКАВЕ СПОЉА: Спремите их за вечеру, али и као прилог уз неко месо за ручак, палачинке од кромпира

Foto Shutterstock

Sastojci:

* krompir, rendani, 4 šolje
* jaja, 1 komad
* brašno, 3 kašike
* crni luk, rendan, 1 glavica
* so, 1 kašičica
* biber, 1/4 kašičice
* ulje, za prženje, po potrebi

 ZA DORUČAK:

* jaja, 2 komada
* šunka, 80 g


Priprema:

- Isperite rendani krompir u hladnoj vodi, pa ga ocedite, stavite u krpu i cedite je da se krompir dobro osuši. Prosušen krompir stavite u veću posudu, dodajte jaje, brašno, luk, so i biber, pa sve lepo sjedinite. U većem tiganju koji ne lepi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje. Kutlačom zahvatajte smesu, spuštajte u ulje, pa lopaticom pažjivo pritisnite da se izravna. Pržite dok sa obe strane ne porumeni, pa vadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.

Po želji servirajte uz jaje na oko, šunku i jogurt.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca