ŠAPICE NA MASTI: Recept koji se generacijama priprema i koji se pravi od sastojaka koje imamo u kući

Novosti online

09. 03. 2024. u 13:00

Šapice se prave sa mašću, jer im to daje onaj poznati osećaj "topljenja" u ustima.

ШАПИЦЕ НА МАСТИ: Рецепт који се генерацијама припрема и који се прави од састојака које имамо у кући

Foto Shutterstock

Naravno, mogu se praviti i sa margarinom ili puterom.

Ovo su kolači koji mogu dugo da stoje.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 150 - 200 g šećera
  • 200 g masti
  • 400 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 vanilin šećera
  • korica limuna
  • 150 g mlevenih oraha
  • prah šećer za posipanje

Priprema:

Penasto umutiti mast sa šećerom, dodati jaja, koricu limuna, prašak za pecivo i 1 vanilin šećer i ponovo dobro umutiti.

Dodati brašno i zamesiti testo. Kalupiće plehane za šapice namazati uljem ili mašću i posuti brašnom.

U svaki plehčić pritisnuti testo ne previše ravno u kalupu.

Staviti kalupe u pleh peći na 180 stepeni C 30 min.

Vaditi dok su vrući uvaljati u prah šećer zamirisan vanilin šećerom.

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NE POSEĆUJE RODNI KOSMET: Video sam ono čega sam se bojao