MIRIS I UKUS DETINJSTVA: Stara, dobra slatka poslastica - bundevara

Novosti online

23. 03. 2024. u 07:00

POSPITE ih šećerom u prahu i uživajte.

МИРИС И УКУС  ДЕТИЊСТВА: Стара, добра слатка посластица - бундевара

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 8 tankih kora za pitu
* 500 gr rendane bundeve
* 150 gr šećera
* 4 kašike griza
* 1 kesica cimeta
* ulje

 Za posipanje:

* šećer u prahu

Priprema:

Uzeti po 2 kore, prvu poprskati uljem, preko staviti drugu koru, preko nje posuti kašiku griza, a zatim i rendanu bundevu.

Posuti sa po 3 kašike šećera i malo cimeta. Uviti u štrudlu i ređati u podmazan pleh.

Na isti način pripremiti još 3 rolnice. Peći na 200 stepeni dok fino ne porumene.

Gotove posuti šećerom u prahu.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca