NEODOLJIVE ŠAM ROLNE: Starinski recept za nove generacije - Hrskave spolja, a kremaste unutra

Новости онлине

30. 03. 2024. u 15:00

ŠAM ROLNE - Lepe su na oko, a još lepši ukus imaju.

НЕОДОЉИВЕ ШАМ РОЛНЕ: Старински рецепт за нове генерације -  Хрскаве споља, а кремасте унутра

Foto: Shutterstock

Za ovakav kolač se vredi potruditi, svi će biti oduševljeni.

Sastojci:

Za lisnato testo:

  • 450 g brašna
  • 50 g putera
  • 250 ml tople vode
  • 2 žumanca
  • 1 kašičica sirćeta
  • prstohvat soli

Za premaz:

  • 450 g putera
  • 50 g brašna

Za šam:

  • 10 belanaca 
  • 600 gr šećera 

Priprema:                                                                                                                               

Za testo pomešajte brašno, so i puter, pa dodajte žumanca, sirće i toplu vodu. Mesite da dobijete glatko testo. Rastanjite ga oklagijom i namažite premazom od izmešanog brašna i putera. Savijte kao pismo i rastanjite oklagijom u pravougaonik. Ponovite isto još jednom. Savijte tako da desna trećina preklopi srednju trećinu, a onda preklopite levom stranom i ostavite da stoji pola sata u frižideru. Ponovimo isti postupak još 2 puta.

Testo rastanjite oklagijom u oblik pravougaonika, isecite na trake i obmotajte ih oko modlica za rolne. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Za šam umutiti belanca u čvrst sneg i dodavati malo po malo šećera. Mutite dok se šećer istopi. Ohlađene rolne napunite šamom. Po želji pospite ih šećerom u prahu.                                                                                                                                                   

(Trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca