POSNE ROLNICE SA CIMETOM: Poslastica koja će zadovoljiti sva čula
OVE mekane i neverovatne rolnice sa cimetom ne samo da su posne, već se prave od početka do kraja za svega jedan sat.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 1/2 kaščice instant kvasca (2 paketa)
- 1 šolja tople vode
- 1/3 šolje rastopljenog kokosovog ulja
- 1 kašičica soli
- 2 1/2 šolje višenamenskog brašna
- 1/4 šolje + 1 kašičica šećera
- 2 kašike otopljenog kokosovog ulja (za fil)
- 1 kašika cimeta (za fil)
- 1/2 šolje smeđeg šećera (za fil)
- 1 1/2 šolje šećera u prahu (za glazuru)
- 2-3 kašike vode (za glazuru)
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile (za glazuru)
Priprema:
Zagrejte vodu da bude topla i dospite u nju kašičicu šećera i sav kvasac. Promešajte i ostavite nekoliko minuta da se aktivira.
Dodajte trećinu šolje kokosovog ulja, so, dve šolje brašna, preostalu četvrtinu šolje šećera i mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte lagano i preostalo brašno dok se smeša ne povuče sa ivica posude, ali i dalje bude mekana i malo lepljiva.
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i premesite nekoliko puta dok ne dobijete glatku loptu. Pospite posudu brašnom i vratite testo u posudu.
Ostavite po strani dok pripremate fil.
Kombinujte cimet i smeđi šećer u maloj posudi i promešajte.
Pospite pult sa još brašna i okrenite loptu testa na pobrašnjenu površinu. Razvaljajte testo u pravougaonik i premažite sa dve kašike otopljenog kokosovog ulja, ostavljajući slobodan rub. Pospite ulje mešavinom cimeta i smeđeg šećera i rukama ga lagano pomerajte tako da ravnomerno obloži nauljeno testo. Zatim oklagijom lagano prevucite preko da biste utisnuli šećer i cimet u testo.
Počnite nežno da rolate testo i kada ga skroz urolate, isecite kolutove debljine oko tri centimetra i stavite ih u podmazan pleh. Trebalo bi da dobijete oko 12 rolnica.
Pokrijte rolnice plastičnom folijom i stavite na toplo mesto da se masa udvostruči, oko 20 do 30 minuta.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite rolnice da se peku oko 15 minuta.
Pustite ih da se ohlade nekoliko minuta pre nego što ih glazirate i servirate.
Glazuru napravite tako što ćete da pomešate šećer u prahu, vodu i ekstrakt vanile. Ako je potrebno dodajte malo vode da se razredi ili šećer da se zgusne. Nanesite preko toplih rolnica sa cimetom.
(Ona)
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)