OKREPLJUJUĆA BOZA PUNA VITAMINA: Originalni recept za super zdrav napitak našeg detinjstva
ZA razliku od popularnih sokova današnjice, boza je potpuno prirodan, zdrav i okrepljujući napitak pun vitamina.

Foto: Shutterstock
Recept za bozu je jednostavan i svako je, bez problema, može pripremiti u svom domu.
Sastojci:
- 5 l vode,
- 1 kg šećera,
- 600 g neprosejanog kukuruznog brašna,
- 30 g kvasca
Priprema:
Kukuruzno brašno prelijte toplom vodom i ostavite jedan dan da odstoji. Sutradan ga kuvajte oko 2 sata uz povremeno mešanje. Kada se ohladi dodajte kvasac i to tako što ćete ga prethodno razmutiti u malo vode i ostaviti da naraste. Izmešajte i ostavite da odstoji preko noći.
Sledećeg dana procedite i dodajte šećer. Dobro mešajte, dok se šećer ne istopi.
Zbog relativno velikog udela kvasca, boza ne može dugo da zadrži slatkasti ukus, jer dolazi do vrenja i pretvaranja mešavine kvasca sa šećerom u alkohol, nakon čega gubi svoj ukus. Zato je obavezno treba držati u frižideru, ali i pripremati količinu koju možete da potrošite u relativno kratkom vremenu.
Boza se pije dobro rashlađena, ali bez leda, dok u Turskoj, odakle potiče, vole da je posluže sa cimetom.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KAŠASTI SOK OD KRUŠKE BEZ ŠEĆERA: Zdrav i ukusan napitak bogat vitaminima
15. 03. 2024. u 12:01

BRZA TORTA NAPOLITANKA: Sprema se za tili čas, jednostavna i ukusna
10. 04. 2024. u 07:00

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)