PO BAKINOM RECEPTU: Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao duša
Najbolji recept za domaće kiflice, a toliko su ukusne da ćete praviti duplu meru.
Sastojci:
- 100 ml vode
- 300 ml mleka
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 jajeta + žumance
- malo soli
- 30 ml ulja maslinovog
- korica limuna
- 800 g brašna
- džem po želji
Priprema:
U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati šećer, kad zapeni sipati u vanglu, dodati jaja, mlako mleko, ulje, koricu limuna, brašno, so i zamesiti lepo glatko testo.
Pokriti da odmara 30 minuta. Istresti na sto, iseći u komadiće od 100 g za veće i 50 g za manje kifle.
Svaki komad obraditi rukom i pokriti folijom i krpom da odmori 10 minuta. Oklagijom razviti u dužinu i širinu pa staviti na dno punu kašičicu džema uviti u kiflu.
Ređati u podmazan pleh. Pokriti da naraste oko 15 minuta, pa premazati žumancetom. Peći na 210 stepeni S oko 30 minuta. Pokriti krpom.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)