NAJUKUSNIJI POPSI SA KEKSOM: Recept za omiljenu poslasticu svakog mališana
Kuglice na štapiću možete da pravite na više načina, ali su popsi sa keksom najjednostavnija verzija koju deca i najviše vole.
Sastojci:
- 200 grama mlevenog keksa
- 125 grama margarina ili maslaca
- 100 grama šećera u prahu
- 100 ml soka od ananasa
- 50 grama mlevenog badema
Za glazuru:
- 100 gr mlečne čokolade
- 80 + 20 gr crne čokolade
- 3 kašike ulja
- šarene mrvice
Priprema:
Umutiti margarin ili maslac sa šećerom u prahu pa dodati keks i badem i rukom mesiti.Postepeno dodavati sok od ananasa.Ostaviti nakon toga smesu u frižider da odstoji minimum sat vremena. Izvaditi i oblikovati kuglice.Oblikovane kuglice slažite na tacnu na kojoj je papir za pečenje.Otopiti 20 gr čokolade pa štapić prvo umočiti u čokoladu pa ubosti u kuglicu od keksa. Vratiti sve u frižider da odstoji i da se čokolada i kuglice stegnu.Otopiti mlečnu čokoladu, ostatak crne sa dodatkom ulja u maloj šerpici ili činijici, izvaditi popse iz frižidera pa umakati u topljenu čokoladu.Ponovo okretati na istu tacnu, na papir i ostaviti da se stegne. Uvaljati u šarene mrvice. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)