KNEDLE SA SLANINOM: Prosto neodoljive

Novosti online

06. 05. 2024. u 07:00

Mislili ste da su samo sa šljivama dobre, isprobajte ovaj recept za knedle sa slaninom i videćete koliko grešite. Pripremite ih za doručak ili večeru.

КНЕДЛЕ СА СЛАНИНОМ: Просто неодољиве

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g hleba isečenog na kockice
  • 2 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 30 g sitno iseckane slanine
  • 30 g maslaca
  • 1 manja glavica crnog luka
  • so, biber, vezica peršuna

Priprema:

Hleb iseckan na kockice propržite na maslacu i stavite u veliku posudu. Seckanu slaninu i luk pržite dok slanina ne porumeni, pa dodajte hlebu. Dobro umutite jaja i mleko, prebacite preko hleba i slanine, dodajte biber i sitno seckan peršun i sve dobro izmešajte. Smesu ostavite 15 minuta da se odmara. Ponovo izmešajte i mokrim rukama oblikujte knedle. Ovako pripremljene knedle stavite u slanu ključalu vodu i kuvajte 15 minuta.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI NISMO KRALJEVSKA PORODICA: Sin kraljice Kamile progovorio o kralju Čarlsu i porodičnim odnosima u palati